کاربرد سوله

کاربرد سوله بسیار زیاد است و با توجه به ساختار سوله هزینه آن نسبت به سازه‌های دیگر اندک است. سوله با توجه به پوشش سقفی آن که بیشتر به شکل شیب دار و همین طور از نظر ساختار داخلی نیز بدون ستون است.

البته ستون میانی در آن هیچ معنایی را به خود نگرفته است. با توجه به این موضوع، بیشترین سازه‌های کاربردی و از پیش ساخته شده در تمامی نقاط جهان به شکل سوله می‌باشند.

به میزان نود درصد از صنایع، انبار‌ها و همین طور سالن‌ها از کابرد سوله بهره می‌برند. یکی از بخش‌های تولیدی در صنعت پرورش دام و طیور است. این سازه با توجه به منطقه جغرافیایی افراد و همین طور ابعاد و اندازه‌های به کار برده شده برای آن تفاوت‌های زیادی را به خود گرفته است. در زمان طراحی سوله، ابتدا باید شرایط آب و هوایی از نظر میزان بارش برف و باران را در نظر داشت. البته جدای آن، میزان مقاومت سوله باید با توجه به شرایط محیطی ارزیابی شود. شرایط محیطی، تاثیر بسیاری زیادی بر روی ساختار سوله و کاربردی بودن آن می‌گذارد. با این حال، در زبان انگلیسی، بهره بردن از سوله برای هر مکانی با نام‌های متفاوتی شناخته می‌شود.

کاربرد سوله در کشور‌های جهان

با توجه به پیدایش کارخانجات، بهره بردن از ساخت‌های ایده آل برای یک تولیدی یا کارخانه بسیار مهم و ارزشمند شد. به همین دلیل، سوله یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت یک کارخانه و قرار دادن دستگاه‌های کاربردی برای آن بود.

یکی از نقاط قوت برای بهره‌مندی از سوله برای فعالیت کارخانجات، نداشتن ستون برای آن بود. با نبود ستون‌های میانی در سوله، فضای بیشتری برای قرار دادن دستگاه و تجهیزات در داخل آن به وجود می‌آید. بنابراین به شکل قابل قبولی از سوله و فضای داخلی آن بهره برداری می‌شود.

در کشور ایران، کارخانجات صنعتی، با توجه به طراحی سوله در کشور‌های دیگر جهان، از آن‌ها کمک گرفته و برای ساخت سوله برای کشور خود اقدام نمودند و از شرکت‌های معتبر سوله سازی اصفهان و سایر شهرها کمک گرفته‌اند. ساخت سوله در ایران، هیچ نوع طرح ایرانی را به خود ندیده است. بلکه تمامی طرح‌های ساخته شده برای سوله، تنها از کشور‌های اروپایی است.

سوله سازی

مهم‌ترین قسمت برای سوله، ساخت آن و هزینه پرداختی برای هر یک از مراحل ساخت سوله است. آشنا شدن با اندازه‌های کاربردی برای سوله، میزان مواد مورد نیاز برای این کار را مشخص می‌کند. برای ایجاد مقاومت و میزان کارایی برای سوله، ابتدا باید محاسبات دقیق در رابطه با لوازم جانبی کاربردی را انجام داد. هیچ سازه و ساختی، بدون پشتوانه‌ای از مهره و سایر اتصالات، هیچ کارایی و مقاومتی را در خود نخواهد داشت. رنگ آمیزی، برای جلوگیری از از زنگ زدگی است.

بخش‌هایی که در داخل سوله باید قرار داده شود شامل موارد زیر است:

  • ستون
  • فریم
  • پرلین
  • استرات
  • بادبند
  • میل مهار
  • نبشی سینه بند
  • سایه بان
  • ستون وال
  • پیچ و مهره

البته برای ساخت سوله، ابتدا باید نکات بسیار مهمی را در نظر داشت. بسیاری از طراحان برای ساخت سوله، ابتدا مواردی که منجر به ایجاد خسارت برای سازه می‌شود را در نظر می‌گیرند. یکی از نکاتی که امکان بروز خسارت را بر روی سازه سوله به وجود می‌آورد مانند بار مرده است. بار مرده در اصل همان ریزش‌های آسمانی است.

سقف سوله

برف سنگین، یکی از ریزش‌های آسمانی که روی هم قرار داده شدن آن، منجر به سنگینی بیش از اندازه برای سوله می‌شود. برخی از بار‌های ایجاد شده بر روی سوله، باد و زلزله است. البته جدای باد و زلزله، جرثقیل نیز یکی از بار‌های اضافی دیگر بر روی سوله است. درصد شیب و پوششی که برای سقف سوله به کار برده می‌شود از جمله بار‌های اضافی برای سوله می‌باشند.

کاربرد سوله با توجه به نوع‌های آن مشخص می‌شود که شامل:

  • سوله با ساختار یک دهانه
  • سوله با ساختار چند دهانه
  • سوله چند ضلعی
  • سوله مدور
  • سوله مختلط

کاربرد سوله در بخش صنعت

بخش صنعتی و تولیدی، برای انجام دادن فعالیت‌های خود به فضایی بزرگ و مسطح نیاز دارد. هر نوع فضا و مکانی برای احداث یک تولیدی، مناسب و قابلیت بهره وری را ندارد. کاربرد سوله به دلیل این که می‌توان از آن برای قرار دادن حجم وسیعی از تجهیزات و ماشین آلات استفاده کرد.

ساختار سوله، با بنا‌های دیگر بسیار متمایز است. به دلیل تفاوت‌های موجود برای ساختار سوله نسبت به بنا‌های دیگر، این سازه کارایی بالایی را به خود گرفته است.

سوله دارای ساختار بسیار عریضی است. در این ساختار طولانی و عریض، امکان قرار دادن چند دستگاه در داخل آن بسیار زیاد است و خط‌های تولید موازی را نیز به سادگی می‌توان در آن قرار داد. ارتفاع مناسب برای سوله، منجر به قرار دادن دستگاه‌های عظیم صنعتی در داخل آن است.

بردن هر نوع ماشین آلات و تجهیزات صنعتی به داخل سوله، کار سخت و دشواری نیست. به دلیل این که سوله، هیچ مانعی در ساختار خود ندارد. نبود ستون میانی، یکی از ارکان مهم برای قرار دادن تجهیزات در داخل سوله است. نبود ستون در فضای سوله، به میزان استفاده بهینه از فضای داخلی آن، کمک بسیار زیادی می‌کند.

افرادی که بیشتر متقاضی بهره بردن از سوله می‌باشند به دو دسته تقسیم می‌شوند. در این دسته بندی ابتدا کارفرمایان و بعد از آن کارآفرینان و مدیران می‌باشند. البته در رابطه با دسته اول که کارفرمایان می‌باشند باید گفت که بیشتر آن‌ها برای توسعه کسب و کار خود دست به استفاده از سوله می‌زنند.

آن‌ها اندازه‌های مورد نظر برای سوله را، برای طراحان مشخص می‌کنند. کارآفرینان و مدیران نیز در طی سال‌های اخیر، بیشترین میزان استقبال را برای ساخت سوله داشته‌اند. کارآفرینان و کارفرمایان، دو دسته اصلی برای ساخت سوله و بالا بردن سطح کاربردی و کارایی آن هستند. هر چه میزان استقبال و ساخته شدن سوله بیشتر باشد کاربرد و کارایی آن نیز در سطح وسیع‌تری قرار می‌گیرد.

به این شکل، از سوله و ساختار آن به درستی می‌توان بهره‌مند شد. سوله، برای تامین فضای فیزیکی بسیار زیاد کاربرد بالایی را از خود نشان داده است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.